MICHAELSPARREBOOM.COM Filter Contact About menu
echo

blijkbaar vannacht is het moment dat in elkaar klikt, en ook al ben ik wat vermoeid na de enorme puzzel, ik weet dat het min of meer √©√©nmalig is en je er verder niet tot geen onderhoud aan hebt. Het stond al op ’t menu sinds dus als vannacht het moment, prima. Een nachtje overleef ik wel.

ik heb nog nooit echt de moeite genomen om een serieuze site te starten, en met serieus bedoel ik een dat behalve een wordpress feed foto’s ook op instagram en twitter verspreid. Facebook hoorde daar ook bij maar door wijzigingen in de policy kwam een eind aan. Het is vind ik niet echt geschikt voor het forwarden van complete streams. Om het toch iets makkelijker te maken heb ik een facebook knopje toegevoegd. Voor de digibeet liefhebber.

Het is nog best wel een gedoe om alles aan te sluiten. Simpele dingen die je met een plugin verwacht op te lossen worden elders uitgevoerd. Het allerbelangrijkste, of eigenlijk het enige element is dat ik foto’s die ik schiet niet alleen op sla in een archief maar ook als het even kan automatisch, genaamd ‘archief’. Losse foto’s werken prima, maar het gaat erom of ik √©√©n keer een heel rolletje kan toevoegen. Stel dat ik rond de honderd foto’s schiet dan is het niet meer te doen als je dat met de hand moet doen dat stuk heb ik uitgezocht en over dat stuk gaat het ook.

Camera naar telefoon
Zonder het te weten heeft de DSLR een iPhone applicatie die foto’s overlaadt naar een iPhone. Stap twee is de upload van √©√©n of meerdere foto’s via wordpress’ media manager, en stap drie is er eigenlijk niet want veel meer hoef je niet te doen. Uiteraard moeten foto’s getagd worden maar dat is niet nodig om de foto op twitter en instagram te laten verschijnen. Bijzaak. De serie verschijnt op drie plaatsen en dat is de hoofdzaak.

Het is oersaai. Maar goed, een plugin maakt elke foto de thumbnail van het bericht. Een andere plugin verstuurd deze foto’s naar Instagram waarna met behulp van weer meer plugins de foto’s worden opgenomen in Twitter als native images, hetzelfde als instagram. De flow gaat van wordpress naar instagram en van instagram naar twitter het duurt meestal even voor twitter het oppikt, een vertraging waar ik niets aan kan doen.

waarom al die moeite? Schijfruimte. Op een gegeven ogenblik zal de server vol zijn. Op deze manier kan ik de map telkens downloaden en/of legen zonder dat problemen instagram of twitter. Doe ik dat niet dan heb ik daar ook al een oplossing voor in de vorm van weer een andere plugin die het mogelijk maakt om externe afbeeldingen te gebruiken. Afbeeldingen die niet op de server zelf staan, denk aan thumbnails van youtube video. dat is slechts ter zijde in praktijk leeg je telkens de map als ’t toch ergens anders staat. Toekomst muziek.

RSS

Plaats een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *